Heuvel-Folies bvba

Groot- en kleinhandel in land- en tuinbouwfolies

Vorstbeschermingsdoeken

Vliesdoek en crop net kunnen gebruikt worden voor het afdekken van groentes, sierplanten en boomgewassen, bloembollen en zaaibedden als vorstbescherming. Men kan ze ook gebruiken als afdekking in het voorjaar voor vervroeging.

Vliesdoek

Vliesdoek staat voor waardevolle bescherming en is vervaardigd uit 100% polypropyleen vezels. De vezels zijn thermisch gebonden en vormen een sterk en gelijkmatig vlies. Vliesdoek is te verkrijgen in verschillende diktes nl 17gr/m², 30gr/m² en 60gr/m².

Crop Net

Crop Net is een gebreid doek gemaakt van UV-gestabiliseerde polyethyleen tapes (bandjes). Crop Net heeft een transparante kleur en is met een gewicht van 38gr/m² licht. Crop Net is in vele gevallen hét betere alternatief voor vliesdoek omdat Crop Net in tegenstelling tot vliesdoek meerdere seizoenen kan worden gebruikt.

Voordelen van Vliesdoek/Crop Net

Algemeen
  • Milieuvriendelijk, recyclebaar daardoor minder milieubelastend
  • Het microklimaat onder het doek is optimaal voor uitstekende ontwikkeling van de planten
  • Het doek is water en lucht open, waardoor het vocht wordt “uitgeademd” dit voorkomt opbouw van condenswater en de vorming van schimmels
  • Het biedt bescherming tegen hagel en zware regenval, insecten, wild, ...
  • Biedt bescherming tegen vogels en gevogelte
  • Het doek is UV-stabiel
  • Is op grote breedtes te verkrijgen tot 16m.
Crop Net
  • Crop Net heeft een hoge treksterkte en scheurvastheid waardoor het in vergelijk met vliesdoek beter bestand is tegen sterke wind
  • Kan meerdere jaren gebruikt worden

Noppenfolie

Noppenfolie kunt U gebruiken om de kas te isoleren in de koude perioden.

De stilstaande lucht tussen de folie en het glas zorgt voor de goede isolatie. Naast een heel goede isolatie biedt noppenfolie eveneens het voordeel dat de hoeveelheid licht bijna niet verminderd.

Oogstvervroegingsfolie

Het afdekken van gewassen met folie kan uw oogst aanzienlijk vervroegen. Vaak wordt hier geperforeerde folie voor gebruikt. Deze beschermt niet enkel tegen de nachtvorst maar ook tegen de vraatschade door wild en vogels. Deze is te verkrijgen tot 2m breed in 0,03mm dikte en vanaf 4m tot 16m breed is deze 0,05mm dik. Deze folie is voorzien met 5% perforatie, dus 500 gaten (van ca 10mm) per vierkante meter.